Peuter- en kleutergym

Peuter- en kleutergym

Peutergym                                                              

De peuters kunnen terecht bij peutergym. Deze activiteit is speciaal bedoeld voor de peuters (vanaf dat ze kunnen lopen tot 4 jaar), die samen met papa of mama lekker willen gymen in een echte gymzaal. In de gymzaal kan je namelijk lekker klimmen, klauteren, rollen en ballen. De kinderen leren spelenderwijs zaken als hoogte inschatten, balanceren en rekening houden met anderen. Het samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar versterken.

Deze lessen vinden normaal gesproken plaats in de ICL, gebruik de zij-ingang aan de rechterkant. Op dit moment vinden de lessen buiten plaats, volgens de Corona richtlijnen.

Vrijdag
08:45 – 09:45 uur
09:45 – 10:45 uur
10:45 – 11:45 uur

Kleutergym
Hollen, springen, klauteren; de meeste kleuters doen niets liever. Maar er is lang niet overal voldoende bewegingsruimte. Door druk verkeer en kleine huizen krijgen kinderen weinig kans om zich uit te leven. Dit is één van de redenen dat Wilskracht kleuters spel- en bewegingsuren organiseert.  Kinderen kunnen al vanaf hun vierde levensjaar meedoen.

De les vindt plaats op vrijdag van 15:00 – 15:45  uur in de ICL, gebruik de zij-ingang aan de rechterkant.

Dit lesuur is bestemd voor alle kinderen van 4 tot 6 jaar.

Beweegdiploma
In het voorjaar van 2015 is Gymnastiekvereniging Wilskracht gestart met het beweegdiploma voor peuters en kleuters.
Het behalen van een beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend, maar heel belangrijk voor de motorische-, de sociale- en de cognitieve ontwikkeling van het jonge kind. In de leeftijdsperiode van twee tot zes jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, het evenwichtszintuig en de sensoren van de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke- en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. De KNGU wil ervoor zorgen dat kinderen in Nederland zoveel mogelijk een Beweegdiploma kunnen halen. De peuters  (diploma 1) en kleuters (diploma 2) van Wilskracht doen hier aan mee! De kinderen van basisscholen zullen in samenwerking met Wilskracht lessen volgen, die het voor hen ook mogelijk maakt om het beweegdiploma te halen.


Leiding
Deze lessen worden gegeven door Ina Zandstra.